Vanliga frågor och svar

Här finner du svar på vanliga frågor om vår uthyrning och alla våra tjänster. Hittar du inte det du söker är du välkommen att ringa eller maila till oss så hjälper vi dig.

Pris och villkor

Ja, 8 timmar per dag ingår i hyran. Skulle du använda hjullastaren eller grävmaskinen längre tid så debiterar vi dagspriset / 8 för varje extra timme.

Nej, ni som kund betalar för bränslet. Grävmaskinen/hjullastaren levereras alltid fulltankad till er. Det är sedan ert ansvar tanka innan vi hämtar tillbaka maskinen. Önkar ni slippa detta kan ni lägga till artikeln ”Slipp tanka efter hyran” vid bokning.

Ja, vi håller hyresobjektet försäkrat och om något händer som täcks av försäkringen behöver ni bara betala självrisken.

Självrisken uppgår till 10% eller 20% av ett prisbasbelopp. För 2022 är ett prisbasbelopp fastställt till 49300kr

Nej tyvärr erbjuder vi inte detta alternativ. Självrisken uppgår till 10% eller 20% av ett prisbasbelopp.

Vår billigaste minigrävare kostar 1499kr per dag. Självklart får ni rabatter om ni hyr under längre perioder. Se Översikt: Hyr grävmaskin, minigrävare och hjullastare för alla priser på maskiner.

Vi erbjuder generösa automatiska rabatter när ni hyr under längre tid. Alla rabatter läggs till automatiskt på er order och gäller för hela hyresperioden för den aktuella maskinen.

  • 3 dagar eller fler: 7,5% rabatt
  • 7 dagar eller fler: 10% rabatt
  • 14 dagar eller fler: 15% rabatt
  • 30 dagar eller fler: 20% rabatt

Självklart, det går bra att boka hyra upp till 30 dagar via hemsidan men i det fall ni vill hyra ännu längre så ber vi er kontakta oss eller begära en offert.

Maskinfrågor

Vi har grävmaskiner och minigrävare i storlekar mellan 1,8ton och 9ton. Hjullastare mellan 2,5ton och 5ton. Se Hyr grävare och minigrävare och Hyr hjullastare för mer information

Ja, alla minigrävare och grävmaskiner från 2,5ton och uppåt är utrustade med rototilt/tiltrotator. De mindre minigrävarna har tiltfäste.

Nej det behövs inte någon speciell behörighet. När ni hyr en grävmaskin eller minigrävare av Elui så inkluderar vi alltid en kort instruktion, det går också bra att köpa till en längre och mer omfattande instruktion.

Hyr med förare

Som kund är ni ansvariga för att anvisa vilket arbete vi ska utföra samt se till att eventuella hinder såsom kablar, vattenledningar eller liknande är utmärkta eller att ni informerar var de finns.

Vi utför endast arbete enligt anvisning och instruktion från våra kunder. Självklart hjälper vi till med rekommendation och råd under arbetets gång men ni står för besluten. Vill ni ha hjälp med planering, ritningar eller liknande mer avancerat förberedande arbete rekommenderar vi att ni tar kontakt med ett företag som utför dessa tjänster.

Toggle Content goes here

Leverans och frakt

Nej, vi har inga depåer utan levererar alltid maskinerna till er. Detta är ett av skälen till att vi kan erbjuda så konkurrenskraftiga priser på våra grävmaskiner, minigrävare och hjullastare.

Vi levererar alltid före kl 09 den dagen då hyran startar. Leverans kan ske kvällen innan eller på morgonen. Vi tar kontakt med er för att planera leveransen om det behövs.

För varje kommun som ingår i  ELUIs leveransområde finns ett fast fraktpris per maskinstorlek uträknat.

Frakten är baserad på zoner och därmed något olika beroende på var du vill ha din maskin levererad. Exempelvis kostar en 2,5ton minigrävare 799kr till Västerås eller Bromma och 1299kr till Norrtälje eller Värmdö.